Селекционерът на Украйна Олег Блохин призова играчите си да подходят максимално сериозно към контролната среща с България, която е в петък от 20:45 часа в Киев. Въпреки кадровите проблеми, легендата на Динамо (Киев) се надява на победа, която да сложи край на серията от четири поредни поражения на Украйна.

"За някои от футболистите това ще е последен шанс да докажат, че имат място в състава. Вратите на националния отбор постепенно се затварят", предупреди Блохин.

Спецът обясни защо е повикал халфа на Динамо (Киев) Денис Гармаш - решение, което бе посрещнато с доста критики от медиите в страната - "Виждам в него потенциал да помогне на отбора. Денис игра на Европейското за младежи, но има един голям проблем - много лесно получава картони. С подобно поведение той не може да пробие в големия футбол. Двамата имахме разговор и дано си е взел поука."

"Българите не са слаби. Вижте, че са на по-предно място от нас в световната ранглиста. Това говори само по себе си. Знам, че имат нов старши треньор. Той веднага привлече в отбора няколко футболисти от младежкия състав. Вероятно доста от тях ще играят в петък. Това не е толкова важно за нас. Основното е ние да се представим добре и да победим", завърши Блохин.