Защитникът Омар Абуд вкара гол за Славия при ремито 1:1 срещу Локо (ГО). Това беше негово дебютно попадение за "белите".

"В първия двубой успяхме да спечелим и затова днес имахме повече увереност. Трябваше да покажем повече спокойствие, защото в петък имаме важен мач. Нужно бе да сме внимателни в защита и успяхме.

Очаквах с нетърпение да вкарам първия си гол за Славия. По-добре късно, отколкото никога. По-важното е да се справим добре в следващите два двубоя.

Неотдавна имах проблем в лявото коляно и сега почувствах болка по време на мача, но нямахме право на повече смени. Не знам доколко сериозна е травмата ми, надявам се да съм готов за следващия двубой, заяви Абуд.

-Нефтохимик е труден опонент за нас. Убедихме се в това, след като ни победиха два пъти този сезон. Славия обаче е голям отбор, с нов треньор и се надяваме да останем. Няма голяма разлика между тримата ни наставници през настоящата кампания – Тарханов, Фугата и сега Загорчич. Просто футболистите не се представихме добре тази година, затова стигнахме дотук. Новият наставник успя да ни мотивира и се надяваме да се спасим. 

Относно езиковата бариера...Да, има я. Българският език е много труден, знам само няколко думи. Ако остана в Славия и догодина, ще взимам уроци."
Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига