Теренът на стадион “Лазур” от днес е в бяла премяна. Работници “опаковаха” новата естествена трева с порест винил. След това заработиха пръскачките и „завивката” от специалния материал беше намокрена, а после оставена да съхне под слънчевите лъчи, предава сайтът на Черноморец. Процедурата ще се повтаря три дни. Целта е да се получи парников ефект, който да стимулира растежа на кореновата система в почвата. Така тревата трябва да заздравее, преди на нея да излязат футболистите на Черноморец и Левски. Двата отбора ще се срещнат на “Лазур” в мач от 22-ия кръг на 3 април. На тази дата ще бъде своеобразното официално откриване на стадиона в новия му вид след направените мащабни подобрения.

“С Божията помощ се надяваме тревата да бъде в оптимално състояние за големия мач. Лошите метеорологични условия много ни затрудниха, но смятам, че си свършихме работата отлично. Заедно с „магьосниците” от фирма „Онтарио спорт”, хвърлихме много усилия, които няма как да не бъдат възнаградени”, заяви проект-мениджърът Георги Мицов.

Освен новото зелено покритие от най-висок клас, поканените гости ще имат удоволствието да видят и двете нови ВИП зали, където ще бъдат обслужвани преди, по време и след края на футболната среща. Освен това на стадиона се монтира нова информационна електронна система за подвижна реклама, която ще опасва терена от три страни./БЛИЦ