Младежкият национален отбор влиза обезкървен в изключително важните евроквалификационни битки срещу Нидерландия и Уелс.

Селекционерът Александър Димитров няма да може да разчита на трима от най-добрите си състезатели Светослав Вуцов, Доминик Янков и Мартин Минчев. Те са повикани за приятелското турне в Катар на мъжкия ни състав, независимо че отборът ни до 21 години има реални шансове да се класира за първи път от 30 години на голям форум.

Вуцов, Янков и Минчев са от малкото младежи, които играят в клубните си отбори. Състезатели, които със сигурност можеха да помогнат на младежите в официалните срещи. България все още има шансове за класиране на европейското първенство, а с играчи като Вуцов, Доминик и Мартин тимът щеше да изглежда по-солиден и сигурен.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Младият и перспективен селекционер Димитров, обаче е поставен в изключително деликатната ситуация да се справя сам в сложната обстановка.  

Отборът ни бе грубо посичан от съдиите в предишните срещи, а сега на практика е осакатен от недомислие и подценяване на ситуацията.

Крайно време е отборът ни до 21 години да получи по-голямо уважение, подкрепа и респект в национален мащаб.
 
Александър Димитров е дал на първия отбор изградени под негово ръководство момчета като близнаците Андрея и Петко Христови, Цоневи, Валентин Антов, Иван Турицов, Кирил Десподов, Илиян Илиев-младши, Антонио Вутов и редица други. Сега е време Ясен Петров да върне жеста, за да може Димитров да разчита на тримата си изявени играчи преди ключовите мачове срещу Нидерландия и Уелс.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ 
 
Мартин Минчев Доминик Янков Светослав Вуцов