Новоизлюпеният национал от “Левски” Симеон Райков ще бъде опериран от херния. Здравословният проблем от дълго време мъчи крилото и лекарският щаб на “сините” е взел решение за предстоящата интервенция.
 
Райков най-вероятно няма да пропусне нито ден от тренировките на “Левски”, тъй като ще се подложи на хирургическата манипулация през зимната пауза в “А” група, пише “Меридиан Мач”. Заради проблема Райков не тренира пълноценно през последните дни. Той се подготвяше индивидуално в компанията на кондиционния спец Ясен Екимов.
 
Симеон Райков е една от шестте резерви, които новият национален селекционер Михаил Мадански обяви за предстоящите срещи с Украйна и Уелс.
 
Очаква се шестимата запасни играчи да почнат подготовка с “лъвовете” за мача с островитяните, тъй като след срещата с украинците Александър Тонев, Георги Миланов, Александър Цветков и Георги Терзиев ще бъдат върнати в младежкия национален отбор за квалификационната среща с Люксембург.
 
Райков бе част от националния отбор и за евроквалификациите с Англия и Швейцария. И в двата мача той бе резерва и не влезе в игра./БЛИЦ