Третодивизионният Локомотив (Септември) разкри опит за подкупване на свои играчи преди мача от 30 кръг на Югозападната “В” група с Германея (Сапарева баня).
 
Двама играчи на “железничарите” – Христо Спасов и Милен Петракиев, алармирали на вчерашната тренировка, че са им предложени по 300 лева, за да играят симулативно срещу Германея, пише сайтът на клуба от Септември (lokomotivseptemvri.wordpress.com).
 
“Бях потресен, когато момчетата ми казаха, че посредник в цялата тази работа е бившият ни треньор Лазар Димитров”, заяви президентът на клуба Марин Рачев.
 
Той твърди, че още през седмицата спортният директор на клуба Петър Стоянов му казал за готвената завера. После Христо Спасов поискал разговор с Рачев и на 4 очи му обявил за план, според който той и още 3-ма от отбора трябвало да бъдат “хванати” за мача с Германея.
 
“Обадил му се Лазар Димитров и му казал, че ще получи 300 лева, ако не си дава много зор в мача, а отборът падне. След това направил същото и с Милен Петракиев. И двамата казали, че не са съгласни да участват в подобна договорка”, обясни Марин Рачев.
 
Босът допълва, че пред целия отбор е наградил с парична премия Христо Спасов за проявената доблест и лоялност към клуба. Обявеният за посредник в опита за манипулация Лазар Димитров отрича, че е участвал в подобна схема./БЛИЦ