Днес от 11:00 часа в Районен съд Благоевград съдия Калина Иванова гледа административно-наказателно дело 659/2011 по Указа за борба с дребното хулиганство, заведено от Районното Управление на МВР в Благоевград срещу футболиста на Берое Виктор Софрониев. Играчът бе напълно оправдан по обвиненията, които му бяха отправени.

Стана ясно, че Софрониев никога не е отправял цитираните в медийното пространство реплики, че ще скъса пагоните на когото и да е, пише Beroe Online. Също така стана ясно, че Софрониев не се е държал непристойно и не е обиждал на публично място представители на реда. Единственото, което е направил е да попита защо се допуска неадекватната публика в село Рилци да търси отговорност на футболисти на Берое и щаба на клуба по време на срещата с Пирин (Благоевград), играна на 2 май.

Решението на съдия Калина Иванова е, че обвиненията на полицаите са неправомерни и неверни. Неправомерни, тъй като за обида Виктор Софрониев трябва да отговаря пред БФС и съдията на мача, който е трябвало да му наложи наказание при подобно нарушение. Миналата седмица Софрониев бе наказан по доклад на делегата на БФС с лишаване от права за 1 футболна среща. Освен това съдия Иванова установи, че задържането на Софрониев за 24 часа е неправомерно и е превишаване на правата от страна на полицията. /БЛИЦ