Скандалният Юсуф Рабех обяви, че търсел утеха в алкохола заради сериозни проблеми в семейството му.

"Прекарах три години в Левски. Знаете как играх през първата. После се получиха големи грижи с фамилията ми. Затова пиех. Майка ми и баща ми имаха сериозни проблеми. Когато се прибрах преди в Мароко, тук бяха прочели от български вестник, че съм алкохолик. Всички бяха изумени. Питаха ме какво става. Те ме познават. Знаеха, че никога преди това не съм пил. Но не знаеха за проблемите с майка ми и баща ми. Аз не успях да издържа заради тях", каза пред "24 часа" скандалният защитник на Левски Юсуф Рабех.

Бранителят беше намерен в родния си град Рабат. Рабех обясни, че тренира с местния ФАР (Рабат), от който бе купен на "Герена" през 2007 година и чака трансфер. "Аз искам да остана в Левски, но май е невъзможно. Станаха проблеми, публиката е ядосана. Има нерви. Но всички правят грешки. Ако Левски иска, няма проблеми да продължа да играя. Но не знам. Май няма да стане", добави Рабех.

"Казах "извинявай" на треньора Георги Иванов. Той е нервен малко. Нормално. Съжалявам, че съм създал проблеми в отбора", продължи мароканският защитник.

"Ако сега има трансфер, искам да е в Европа. Но няма много време - само 10 дни. Може и да не стане. Иначе може в Дубай. Но там още един месец няма как да стане. Може и в Катар да ида. Не искам просто да тичам следващите шест месеца, без да играя", допълни Рабех.

Помолен да разкаже точно какво се е случило на лагера в Каварна, за да бъде изгонен, той отвърна: "Питай мениджъра ми Петьо. Той знае всичко. Говорил е и с президента, и с треньора."

"Вярно е, че Рабех се е почерпил. Сериозният му гаф е, че не се е прибрал навреме в стаята. Дошъл си е, пак е излязъл. Лошо е, че за него това е голям рецидив. Веднъж му бе простено, втори път, трети. Това бе едната капка, която преля чашата. Ясно е, че в Левски той няма да играе. Може само в дубъла", каза мениджърът Петьо Заберски.

Рабех вчера се готвеше да се качи на самолет за Анталия. Първо трябва да се пробва в китайски тим. Но има три предложения. Който даде повече на Левски, ще получи Рабех.

"Нормално е. Те платиха много пари за мен. А и през тези три години плащаха още. Дано изкарат колкото може повече. Желая добро на Левски. Съжалявам, че се разделяме така", завърши Рабех. /БЛИЦ