Изтеглен бе жребият на "Купа Готия" в Швеция - най-големият детско-юношески турнир в света. Надпреварата ще се проведе от 14 до 20 юли. Жребият отреди юношите на "Левски" (набор 1998 г.) да попаднат в група 6 със съставите на местния ГАИС (Гьотеборг), Олборг (Дания) и Клуб Америка (Мексико).

"Левски", на който утре (вторник, 25 юни) от 10,30 ч. на „Герена” предстои полуфинален двубой-реванш от републиканското срещу Черно море в София (3:4 в първия мач), тръгва в надпреварата срещу латиноамериканците на 15-и юли от 17,20 часа бълг. време на "Готия Арена". На следващия ден е двубоят срещу домакините от 13,00 ч., а в сряда, 17-и юли, "сините" се противопоставят на Олборг от 11,00 ч.

Регламентът предвижда да се играят две полувремена по 25 минути, а в плейофите - 2 по 30. Първите два отбора във всяка група продължават в елиминациите за челно класиране, останалите за разпределение на местата в долната половина на подреждането. При загуба в плейофите, следва отпадане.

"Левски" си извоюва участие в мегатурнира със спечелването на традиционната надпревара SKF Meet thе world в Сопот тази пролет. Отборът вече има един опит на "Купа Готия" преди две години. Тази година в Гьотеборг ще участват 1600 тима в 7 възрасти при момчетата и 6 за момичетата, от деца до старша възраст. Откриването и финалите са на стадион "Улеви" в Гьотеборг.