В началото на ноември училищата в един от най-големите столични райони – "Младост", ще определят футболните шампиони на квартала. Между 4 и 9 този месец предстоят финалите на тазгодишното издание на районното междуучилищно първенство – инициативата е част от традиционните „Ученическите игри“, организирани от Район "Младост", дирекция „ПИСТ“ на Столична Община, и за първи път ще се проведат на терена на новосформираната Детска футболна академия - Комета.

На футболния комплекс „Sport-S Arena“ в "Младост 4", отговарящ на най-високите стандарти за игра, дренаж и осветление, ще играят ученици от 5 до 12 клас от точно десет квартални училища – 10 СОУ „Теодор Траянов“, 39 СОУ „Петър Динеков“, 81 СОУ „Виктор Юго“, 118 СОУ „Академик Людмил Стоянов“, 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“, 128 СОУ „Алберт Айнщайн“, 131 СОУ „Климент Аркадиевич Тимирязев“, 144 СОУ „Народни будители“, 145 ОУ „Симеон Радев“ и Технологичното училище „Електронни системи“.

Всяко от тях има право да излъчи по един отбор в трите възрастови категории: 5-7 клас, 8-10 клас, 11-12 клас, които ще изиграят над 20 мача, а за трите най-добри тима във всяка възрастова група има предвидени купи.

За съдиите, организаторите и спортно-техническия екип зад турнира ще се погрижи домакинът на тазгодишната надпревара – Детска футболна академия - Комета. Футболната школа стартира едва преди няколко месеца, но вече се радва на сериозен интерес от бъдещи футболисти. Основната причина са опитните треньори и иновативна методика за работа със спортен психолог по модел на водещи европейски академии като Барселона и Аякс. Школата продължава да набира деца от началното училище, като след турнира ще бъде създадена допълнителна възрастова група за деца между 11 и 14 години.

Догодина организаторите планират турнирът да се разшири и да се проведе съвместно със столичните райони Искър, Кремиковци и Студентски, а учениците да премерят сили и за атрактивен награден фонд, осигурен от спонсори и детската академия.

____________.jpg