Неуверените действия на нападателите са лишили юношеския национален отбор на България от още 4-5 гола във вратата на Турция, съжалява селекционерът на тима Атанас Атанасов-Орела.

Вчера държавната селекция (родени 1993 година) спечели с 2:1 първата от двете си контроли срещу турците благодарение на попаденията на Симеон Славчев (Литекс) и Ивайло Чочев (Чавдар Етрополе). Вратарят Димитър Евтимов пък спаси дузпа в 73-ата минута, а 5 минути преди края домакините все пак върнаха едно попадение след ново изпълнение на удар от бялата точка. Българите са настанени в уникална база в Сиде със седем терена, а втората им среща с турския състав е утре от 17:00 часа.

"От мач на мач нивото на българския отбор се покачва, тимът става все по-креативен. От началото нямахме увереност в силите си, но това е нормално, защото ние обичаме да подценяваме младите си таланти. Но все пак работим срещу това. Опитваме се да изкореним това чувство за малоценност. Турция е доста качествен състав, играхме като равен с равен, дори в определени моменти ги превъзхождахме и логично спечелихме", заяви треньорът на младите надежди.

"Хубавото е, че създаваме голови положения, но пък трябва да започнем да вкарваме. Знаем, че в сериозния футбол отборите създават не повече от 2-3 добри ситуации и ако ние не успеем да вкараме, няма как да се надяваме да спечелим", продължи пред БТА спецът.

Атанасов допълни, че съставът, който в момента е на лагер в Турция, е основата, на която ще се разчита за предстоящите европейски квалификации. Към тях трябва да бъдат добавени Румен Руменов, който е част от мъжкия отбор на Литекс, както и Мартин Кожухаров, който играе за испанския Лас Палмас.

"Но смятам, че отборът вече не разчита на индивидуалности, а играе задружно, като отбор. Дори и някои от водещите играчи да липсва, колективът го компенсира. Това е най-полезното нещо, когато става въпрос за представителната селекция на страната", допълни Атанасов.

Авторът на второто попадение Ивайло Чочев единствен е с контузия от вчерашния мач. Той има травма в глезена, която е от удар, а лекарят на тима смята, че халфът на Чавдар (Етрополе) ще се възстанови за втората среща. Утре пък цял мач ще пази Александър Конов от Литекс, тъй като решението на треньорския щаб е и двамата вратари да получат шанса да пазят по цял мач, а не да се сменят на полувремето. /БЛИЦ