Пирин (Гоце Делчев) победи с 2:0 като гост съименниците си от Разлог в последната контролна среща преди старта на първенството в Западната "Б" група.

Двубоят ще се запомни с неадекватните на моменти отсъждания на главния рефер Тодор Добрев и нервите, които хвърлиха на терена футболистите от двата отбора. Местният арбитър свири с 3 минути по-рано край на първото полувреме и удължи с около 7 минути втората част.

В 15-ата минута Добрев подмина стопроцентова дузпа за Пирин (ГД) за нарушение в наказателното поле срещу Виктор Шишков. Малко по-късно реферът се реваншира и отсъди пресилен фаул за неврокопчани на границата на наказателното поле. Зад топката застана Георги Самокишев, вратарят на домакините отрази удара му, след което кълбото рикошира в главата на Евгени Тунтев, който си вкара ефектен автогол.

В 28-ата голмайсторът на Пирин (Разлог) Тодор Пандев затрудни максимално стража на гостите Абди Абдиков, а в 35-ата озовал се очи в очи с него стреля в страни от вратата.

През втората част треньорът на Пирин (ГД) Яков Папарков пусна в игра скандалния Орлин Орлинов, който от няколко дни тренира с втородивизионния тим, както и друг бивш младежки национал - Георги Каранейчев. Именно двамата сътвориха по-опасните положения след почивката.

В 57-ата минута Каранейчев засече с глава центриране на Ради Моллов в аут. Минута по-късно след негов удар топката срещна левия страничен стълб. В 63-ата Мартин Газиев влезе грубо в краката на футболист от домакините и настана меле на терена, а реферът показа само жълти картони.

В 78-ата минута с нов пропуск за домакините се отчете Тодор Пандев, а четири по-късно Каранейчев направи добавка за крайното 2:0. В края самия край на мача Ангел Юсев спаси удар на Богдан Стоянов и запази вратата си суха.

След мача треньорът на Пирин (ГД) Яков Папарков коментира пред е-79, че оставането в отбора на бившия футболист на ЦСКА Орлин Орлинов и Георги Каранейчев не е сигурно.