ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Бившият президент на ЦСКА Стефан Орманджиев коментира случващото се в клуба. Появи се слух, че един от най-добрите ръководители ще се завърне в Борисовата градина. „В момента имам ангажимент към БФС и УЕФА. На този етап не стои вариант работа в клуб“, категорично заяви Орманджиев пред БЛИЦ. „Да, бях на „Армията“ на мача с Черно море, но се видях със съдиите, а днес научих, че веднага са започнали спекулациите, че се връщам“, допълни бившият шеф.

„ЦСКА се представя повече от прилично, като се има предвид финансовото и спортно-техническо наследство, което завари. Моето желание обаче би било да се налагат и млади футболисти. Сега е моментът. Вероятно не са готови физически и психически за първия състав, но ще станат. Сега им е шансът. По-добре младите, отколкото да се купуват чужденци, които за 12-13 мача са вкарали един гол. Само допреди няколко дни клубът беше на ръба на оцеляването, така че равенствата не бива да се приемат като провал“, коментира Стефан Орманджиев.

„Според мен Стойчо Младенов в момента не трябва да гони класиране и резултати, а повече да се стреми да сглоби добър състав с млади футболисти. Феновете (бъдещите акционери) го желаят, така ще им се хареса“, допълни още експрезидентът.

Орманджиев говори и по темата с продажбата на акции на ЦСКА и дали би купил акции, за да помогне: „Любовта към ЦСКА си е любов. Бих купил акции, но това какво ще помогне? Просто ще удължим агонията с няколко месеца. Добре, ние, които обичаме ЦСКА, ще дадем парите си за акции, които пари обаче автоматично губим. Защото ЦСКА в момента е губещо дружество. Именно високият риск отказа Гриша Ганчев, който искаше да дойде в ЦСКА, да инвестира много пари в клуба. И не само него, а още бизнесмени. Те преценяват действията си, не хвърлят парите на вятъра. Просто ЦСКА в момента е висок риск за бизнеса и влагайки пари, означава, че ще ги загубиш.

Аз съм притеснен за ЦСКА. Някак си не разбирам и не ми става ясно бъдещето на клуба, начина на финансиране. Още след първата пресконференция, която даде Томов, останаха много въпроси. Разбирам желанието му да се докаже в ЦСКА, но спешно трябва да намери два спонсора, които да осигуряват средства. Защото с продажбата на акции няма да може да се издържа клубът. Единият спонсор трябва да осигурява месечния бюджет, средствата от другия да се дават за селекция. Тогава вече може да говорим за сериозна работа.“