Бившият рефер и шеф в ЦСКА Стефан Орманджиев смята, че благодарение на издънките на Левски и Лудогорец в последния кръг, "червените" вече имат съвсем реален шанс за титлата, колкото и това да изглежда в настоящия момент абсурдно. ЦСКА е на 4-о място в класирането с 35 точки, а на върха са Лудогорец с 43 и Левски с 41.

"Картите се пренаредиха след последния кръг. Миналата пролет ЦСКА също тръгна със загуба от Литекс, но след това се завъртя една дълга серия от победи, за да се стигне до 8 точки аванс пред Лудогорец пет кръга преди края. По една или друга причина ЦСКА пропусна да спечели нарисувана титла. След като е възможно ЦСКА да загуби 8 точки аванс, не виждам защо да не е осъществимо да заличи подобен пасив н оставащите 12 кръга предвид състоянието на първите два отбора в класирането", казва Орманджиев пред "Тема Спорт".

Загубата от Литекс на старта на пролетния полусезон не е единствената аналогия, която прави Орманджиев с отминалото първенство.

"И тогава Левски и Лудогорец сгрешиха в кръга, в който ЦСКА спечели на "Лаута". Точно победата над Локомотив реанимира шансовете на армейците за първото място. Ситуацията е едно към едно не толкова от точкова, колкото от психологическа и стратегическа гледна точка. Развръзката от последния кръг ще вкара допълнителен импулс в ЦСКА. Назначението на Радуканов беше първия позитивен сигнал, който оздрави микроклимата в Борисовата градина. Паузата в шампионата ще даде възможност на новия треньор да навакса пропуснатото в кондиционен план и да обедини още повече отбора. А на ЦСКА му трябва точно това - възстановяване на физическата мощ от есента и нестроение. Другото си го има", продължава анализа си Орманджиев.

Присъствието на личности като Аспарух Никодимов, Георги Илиев - Майкъла и Емил Костадинов в ръководството на ЦСКА също е огромен плюс за ЦСКА. Не е за подценяване и програмата на "червените", която е от най-лесните.

"Три-четири са ключовите мачове, които мисля, че ЦСКА ще спечели. Това са домакинството на Лудогорец, дербито с Левски и срещите с Ботев (Пд) и Славия, които са на "Армията". След мача с Ледогорец от седмия пролетен кръг очаквам всички да припознаят новата роля на ЦСКА в шампионата и вече ще можем да определим кой е фаворит за титлата. Дебело искам да подчертая, че на ЦСКА ще е нужна победа с повече от 1 гол разлика, за да има по-добри показатели в директните двубои, ако се стигне до равенство на точките в края на шампионата. Ако си изграе добре картите, ЦСКА има своите шансове да спечели това, което загуби през миналия сезон", завършва Орманджиев.