Стефан Орманджиев сподели в Актуално студио “Дерби”, че ЦСКА отдавна е изгубил битка с Левски извън терена. „Не виждам желание в ЦСКА, не виждам тичане и себераздаване. Да кажем, че с Левски нищо не стана, сега излизаме с Черно море и пак нищо. Едно е да искаш, друго да можеш. Левски е малко по-добре като отбор. Ръководството им е по-обиграно от това на ЦСКА. Войната извън терена също е загубена и то доста отдавна. Ръководните фактори в Левски знаят какво правят, докато при нас всичко почва от начало всеки път”, каза бившият съдия, който бе шеф в БФС и Борисовата градина. 

Той е разочарован от нивото на футбола у нас: „В края на краищата вижте какви футболисти играят в България. Какви са те, откъде идват, колко струват? Гледам ЦСКА и виждам отбора на Ботев. Разбирам да привлечеш шампион на Чехия, Полша, да е национал на някоя държава. По мое време взехме Забавник, национал на Словакия, но тогава имахме таван от 250 хиляди евро. Сега тези от Мездра струват по толкова. Не става въпрос само за ЦСКА, а като цяло за българския футбол. Много пазарлъци се правят за играчи, които не са доказани”.

„Изцепката на Удоджи си беше за червен картон, наказанието от 4 мача е нормално. ЦСКА губи, футболът губи, защото той не е научен как да се държи на терена. Ще направя предложение освен съдиите, в нашата асоциация да може да членува всеки гражданин. Това е свободна организация, която се издържа само от членски внос”, завърши Орманджиев, който оглави асоциацията на съдиите у нас./БЛИЦ