Нигерийският нападател Дениран Ортега най-после се завърна в Славия. Освободеният от Левски след края на полусезона играч е трябвало да се присъедини към подготовката на "белите" на 11 януари, но сторил това чак сега. Ортега изтъкнал любопитна причина за закъснението си, с което предизвикал гнева на треньора Вили Вуцов.

"Каза ми, че се подготвял с националния отбор на Нигерия. Щял дори да участва с тях в турнира за Купата на Африканските нации, но в последния момент не го взели, тъй като научили, че играе в България", разкри оправданието на Ортега Вили Вуцов.

Треньорът заяви, че на нигерийския нападател ще бъде наложена необичайна за българските стандарти глоба. "Постъпката му не е нормална. Няма значение дали се казва Драган, Иван... бил в Нигерия, не знам къде си. Да закъснееш две седмици за подготовката, не е нормално. Трябваше да се прибере на 11 януари. След като стана ясно, че в Левски няма да разчитат на него, а той има дългосрочен договор с нас, е нормално да го използвам. Разговаряхме преди Нова година. След това го търсихме по телефона, но все не го откривахме. Днес като го видях говорихме за кратко. Казах, че съм му обиден. Аз съм му треньор и трябва да знам къде е и какви ги върши. Лично аз ще му наложа много голяма глоба, която е необичайна за българските стандарти. Ще бъда безпощаден", закани се в ефира на RING Вили Вуцов. /БЛИЦ