Мездренският районен съд наказа братята Валдемар и Брайян Стоянови за хулиганска проява. Младежите, които до скоро бяха съотборници във футболния клуб Локомотив 2012 (Мездра), се изправиха на подсъдимата скамейка заради случка, разиграла се пред дискотека в Мездра през март 2014-а, пише "Конкурент". Близки на младежите още тогава бяха категорични, че нямат пръст в цялата история и неправомерно са били задържани от полицията. Според съда и прокуратурата, нещата стоят по съвсем различен начин.

От мотивите на магистратите става ясно, че във фаталната вечер на 7 март двамата братя били с приятелките си и техни познати в ресторант в родния им град Мездра, а след това се отправили към местната дискотека. Около 2 часа Брайян отишъл до тоалетна. Излизайки от там се разминал с Б.М., с който се сблъскали леко и си разменили няколко реплики. Впоследствие Брайян и брат му Валдемар, който преди време беше изгонен от школата на "Левски", излезли пред дискотеката и настанало меле. В ръкопашната свада се намесили и други приятели на футболистите, един от които наскоро сключи споразумение с прокуратурата и се призна за виновен.

Магистратите в Мездра признаха двамата братя, че са набили младеж от мездренско село пред дискотека в железничарския град, както и че са обиждали други двама, наричайки ги мангали и мангасари. Според държавното обвинение, при задържането им, Валдемар и Брайян ритали седалките на полицейския автомобил и удряли стъклата с главите си. Спортистите бяха освободени от наказателна отговорност и бяха глобени с по 1000 лева, които да платят в полза на държавата. Решението на районния съд в Мездра не е окончателно и най-вероятно двамата играчи ще го обжалват пред окръжен съд.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
50 СЕ МЛАТЯТ ДО КРЪВ В СРЕДНОЩНО МЕЛЕ