Футболистът на "Левски" Лъчезар Балтанов, който в момента е преотстъпен на Калиакра (Каварна), беше осъден условно. Както е известно, халфът катастрофира пиян след победата с 1:0 над Спортинг (Лисабон).

В ранните часове на 17 декември управляваният от Балтанов автомобил блъснал отзад друга кола на столичен булевард. При направената алкохолна проба се оказало, че в кръвта на 22-годишния футболист има 2 промила алкохол.

Софийският съд днес постанови 8-месечна пробация на футболиста, който в края на миналата година загуби баща си. Балтанов се беше пропил, след като разбра, че татко му е болен от рак. Освен това Лъчо се прости и с шофьорската си книжка, която е отнета за срок от година и половина.

"Научих за решението на съда. Лъчо в момента е в София заедно с адвоката си и президента ни Венци Василев. Напълно подкрепяме Балтанов. С него сме и изразяваме само съжаления за смъртта на баща му. От това по-тежко наказание няма - да загубиш родител", сподели кметът на Каварна Цонко Цонев пред БЛИЦ.