Условна присъда от 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок получи 27-годишен пловдивчанин за опит да подкупи футболисти на Берое. Това разкриха пред БЛИЦ източниците ни от Стара Загора, където днес се състоя делото срещу Найден К., който е управител на пицария на пловдивската фирма "Аморе-КН".

Състав на старозагорския районен съд даде на бившия шеф на Любимец присъда от 2 години затвор условно с 3 години изпитателен срок и глоба от 10 хиляди лева. Освен това той е лишен от правото да заема ръководни длъжности от БФС за срок от 2 години, обявиха от съда.

Преди повече от година от Берое обвиняват пловдивчанина, че ги е карал да загубят срещата си с Любимец от първенството за юноши до 19 години. Двубоят се играе на 31 юли 2013-а, а два дни по-рано на треньора на старозагорци Иван Гаджев е предложена сделка в съседното село Богомилово, където Найден К. е задържан, докато опитвал да манипулира футболната среща.

Осъденият днес предложил на Гаджев 3000 евро и на трима състезатели от 500 до 1000 евро, за да паднат в мача срещу неговите момчета от Любимец. От Берое обаче категорично отказват и печелят с категоричното 8:0.

След като получил обаждането с предложената му сума Гаджев привикал всеки един от футболистите си на разговори. Трима от играчите на Берое, притеснени от случващото се, признават, че са получавали обаждания, след което от клуба се свързват с БФС и заедно подават сигнал до прокуратурата, която започва разследването.