Футболистите на Миньор (Перник) излязоха на първа тренировка за годината на стадиона в “Димова махала” с осем нови попълнения. Toва са Божидар Атанасов, Антон Атанасов, Стоян Кадифчин, Виктор Райчев, Денил Селимински, Лъчезар Георгиев, Майк Кръстев, Едуард Мечикян и Денислав Балев, който се завърна след една година прекъсване от бригада в САЩ.

Кадифчин е болен и ще закъснее с тренировките.

Футболистите на тима от Югозападната Трета лига бяха приветствани от новия старши треньор Николай Тодоров – Кайзера.

„С времето ще се опознаем по-добре и моя начин на работа, който ще ви предложа. Има футболисти, с които съм работил и ще бъдат в полза в разговорите между вас. Нивото ще поддържам на професионален футболен клуб, въпреки че отборът в момента е в аматьорския футбол. Всичко зависи от вас и вашите качества. Обичам да работя с хора, с които да си имаме взаимното уважение и увереност“, посочи Кайзера.

"Миньор е особено животно, което може да бъде ранено, но не може да бъде убито. Много пъти през години отборът е бил раняван и изхвърлян откъде ли не, но винаги оцелява заради феновете си“, с тези думи се обърна към играчите зам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев.