Цели осем национали висят с картони преди мачовете с Малта и Дания от световните квалификации. Това е сериозен проблем за Любо Пенев, който призна, че целта пред отбора е да изиграе срещата в петък, без да бъдат получавани официални предупреждения. Мачът на "трикольорите" с Малта е в 18:00 часа пред празните трибуни на "Васил Левски", а следващия вторник е госутването в Дания.

Към момента с картони са Светослав Дяков, който има три, Владимир Гаджев, Николай Михайлов, Георги Миланов, Емил Гъргоров, Йордан Минев, Иван Иванов и Георги Илиев, които имат по един. Всички те са застрашени от пропускане на гостуването на Дания на 26 март. Това на практика означава, че ако някой от изброените получи картон в мача с Малта, няма да пътува за Дания.

До момента единственият двубой, в който "трикольорите" ни не получиха жълти картони беше домакинството на Дания (1:1). Тогава обаче Иван Бандаловски получи директен червен картон.

Пенев изрично е предупредил своите играчи да направят всичко възможно, за да не получат официално предупреждение в петък. Особено ако то е извън игра или за оспорване на съдийско решение.