Дисциплинарната комисия към БФС наложи наказания на общо 8 футболисти след мачовете от 17-ия кръг в "А" група. Най-сериозна санкция отнася Жайро от "Ботев" (Враца). Бразилецът е наказан за 4 мача и му е наложена глоба в размер на 1000 лева заради удар с лакът в главата на съперник при спряна игра. Санкционирани за по 1 двубой са Станислав Ангелов и Дъстли Мулдер от "Левски", Козмин Моци и Светослав Дяков от Лудогорец, Любомир Витанов (Пирин ГД), Светослав Петров (Локо Сф) и Йордан Христов ("Ботев" Пд).

Още решения на Дисципа след 17-ия кръг на "А" група:

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК Локомотив (Пловдив) с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* За навлизане на зрител, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.Б – предложение 1, ДК наказва ПФК Локомотив (Пловдив) с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК Пирин (Гоце Делчев) с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ