Първият турнир между привърженици на Славия от София ще се проведе този неделя – 9 април.  Футболната надпревара ще започне в 15.30 часа на спортната база на клуба "Стоян Коцев-Кано". Проявата е част от „белия" празник по случай 104-ата годишнина от основаването на клуба. 

Инициативата е в памет и на трагично загиналия през 2011 г. запалянко Петър Добрев-Ханс и е под надслов: „Славия и Ханс – винаги с нас”. Турнирът ще бъде открит от баща му - Евгени Добрев. 

За победителите има предвидена купа и златни медали, а за подгласниците сребърни отличия. Регламентът на състезанието предвижда: разделяне на две групи, в които четирите отбора играят един срещу друг по веднъж. Времетраенето на полувремето е 15 минути. Първенците в двете групи играят финал.

Сред участващите състави има тимове с култови имена като: (де)Белите от София, Бойс 191312, Шлякатарниците, YBS, Юношите, The Underdogs, Свободните агенти и др.

Тържествата по повод 104-ата година от основаването на най-стария съществуващ и днес автентичен спортен клуб у нас започват в 10.30 ч., с ден на отворените врати, пише клубният сайт. 

Два часа по-късно стартира рокконцерт и демонстрация на деца от школите на Славия.

„Белия” празник на 9 април организиран съвместно от Сдружение Славия, ОСК Славия и ПФК Славия 1913 е част и от кампанията София – Европейска столица на спорта 2018 и ще се проведе при свободен вход.