Още 7 футболисти се присъединиха към лагера на националния отбор в Правец. На разположение на селекционера Любослав Пенев вече са капитанът Ивелин Попов, Станислав Манолев, Александър Тонев, Христо Златински, Владислав Стоянов, Веселин Минев и Петър Занев.
 
Малко след полунощ в хотела се очаква и нападателят на Кайзерслаутерн Илиян Мицански. В понеделник (8 октомври) последни към групата ще се присъединят Николай Михайлов, Иван Иванов и Димитър Рангелов, с което Любо Пенев ще разполага с цялата група от повикани играчи.
 
Продължава лечението на контузените Георги Сърмов и Емил Гъргоров. Двамата са подложени на терапия и медицинският щаб на "лъвовете" ще изчака до вторник, когато евентуално селекционерът Пенев ще подложи футболистите на тест с леки натоварвания с топка, за да прецени дали ще може да разчита на тях за световната квалификация с Дания в петък. Пристигналият с лека травма в събота в лагера Йордан Минев е добре и със сигурност ще се възстанови до мача с Дания в петък (12 октомври).