“Левски” води преговори с голмайстора на първенството на Кипър Милан Мърдакович. Сърбинът наниза 21 попадения през последния сезон за Аполон (Лимасол). Мърдакович е на 29 години и е висок 187 см. Като юноша е играл в Раднички и Партизан. После идват Андерлехт, Аалст, ОФК Беорард (два пъти), Гент, Залцбург, Металист (Харков), Макаби (Тел Авив), Витория Гимараеш, Шандун (Китай), Етникос (Кипър) и Аполон (два пъти).

Сърбинът огорчи Станимир Стоилов в последната минута в полуфинал за Купата на Кипър, след като с негов гол Анортозис се прости с шанса да играе на финал. Голмайсторът е първи в списъка на Гонзо, след като пропадна варианта с черногореца Андрия Делибашич. Проблем в преговорите за Мърдакович може да се окаже интерес към него от страна на два сръбски отбора. Договорът на головата машина изтича и ще излезе без пари на този, който го вземе.

Ако не стане със сърбина, “сините” ще се върнат към Жан-Жак Мандриши от Гренобъл, с когото вече се договориха. Левскарите обаче поставиха французина на изчакване с надеждата на пазара да изникне по-силен централен нападател.

Бившият нападател на Литекс Уилфред Нифлор също е вариант за заместник на спазарения за Фрайбург Гара Дембеле. Французинът напусна Ловеч през зимата и бе продаден на Ним, за който не блесна и изигра само 4 мача. Агентът на Нифлор успокоил ръководството на “Левски”, че евентуален трансфер няма да струва нищо, а освен това нападателят не искал висока заплата. Гонзо ще прибегне до Нифлор само ако се провалят преговорите с Мърдакович и Мандриши.

В последните дни за заместници на Гара Дембеле се спрягаха още Димитър Рангелов и Валери Домовчийски./БЛИЦ