Треньорът Костадин Ангелов продължава селекцията в Оборище (Панагюрище), с който смята да гази конкуренцията в Югозападната "В" група и да класира амбициозния отбор в професионалния футбол.

БЛИЦ разбра, че Лаптопа е привлякъл още един бивш играч на ЦСКА. След Мартин Дечев, Иво Райков и Николай Манчев, към Оборище се е присъединил и 32-годишният бразилец Ели Маркес, който за последно игра в Локомотив (Пловдив). Преди това Ангелов беше треньор на българския зет в Пирин (Гоце Делчев). Ели Маркес е женен за наша сънародничка, именно от Гоце Делчев, където живеят с детето си.

Сега обаче Маркес се мести в Панагюрище, за да играе в Оборище. Третодивизионният клуб се радва на отлични условия и голям бюджет. БЛИЦ научи, че благодарение на шефа на "Асарел-Медет" Лъчезар Цоцорков отборът има отпуснати 400 000 лева за новия сезон във "В" група. Футболистите на Оборище получават заплати, каквито не могат да плащат дори в някои от клубовете в "А" група.

Освен това Цоцорков инвестира и в изграждането на модерна спортна зала. До момента избраниците на Костадин Ангелов газят наред в подготовката. Последната победа беше с класическото 3:0 над Марица (Пловдив). Ели Маркес дебютира в тази контрола, в която за Оборище се разписаха Стоян Георгиев, Николай Манчев и Серафим Михайлов.

Припомняме, че Ели Маркес, освен за ЦСКА, Пирин (Гоце Делчев) и Локомотив (Пловдив), игра още в Беласица (Петрич), Черно море, Славия, Светкавица (Търговище), Етър (Велико Търново), Монтана, както и за кипърския АЕЛ (Лимасол).