Брестник отказа да продължи участие в Източната "Б" група заради липса на финанси. Това информира пред БЛИЦ президентът на втородивизионния тим Димчо Беляков.

Отборът от родопската яка е вторият тим в групата, който прекрати участие, след като същото стори преди няколко дни и завършилият на 3-ото място Спартак (Пловдив).

"Отказахме участие в "Б" група. Уведомихме БФС за решението си и от новия сезон Брестник ще бъде в Югоизточната "В" група. Бюджетът ни сериозно се намалява, почти всички футболисти напускат. И аз си тръгвам", категоричен бе Димчо Беляков пред БЛИЦ.

Двукратният шампион с Литекс стана старши треньор на Брестник през април, когато Йордан Боздански напусна. Беляков бе едновременно президент и наставник на тима. Брестник завърши на 8-ото място в Източната "Б" група.

Собственикът на клуба Владимир Маринов има желание отборът му да се обиграе в третия ешелон и след кризата да се завърне в професионалния футбол.

Съставът на Източната "Б" група към момента: "Ботев" (Пловдив), Добруджа (Добрич), Доростол (Силистра), Любимец, Несебър, Спартак (Варна), Сливен и Светкавица (Търговище)