Още един клуб от “А” е пред разпадане. Става въпрос за Черноморец (Бургас), където явно управленската и финансова криза е довела нещата до точката на кипене. Футболистите сериозно обмислят варианта още тази седмица да подадат молби до Арбитражния съд на БФС за разтрогване на договорите по вина на клуба. Те ще се мотивират с дължимите им по две заплати.

Чашата на търпението на играчите преляла, след като ръководството реши да наложи абсурдна глоба на целия отбор - да се сбогуват с заработени вече пет премии заради отпадането от Локомотив (София) на 1/4-финалите за Купата на България, пише "Труд". Черноморец падна с 1:3 в София и спечели с 1:0 у дома през декември. По принцип момчетата на Димитър Димитров имат да получават точно по пет премии от есента. Шефовете не уредиха зимен лагер в чужбина, както направиха отбори и с по-малко точки в класирането.

Официално собственик на Черноморец е Митко Събев, но акции притежава и община Бургас. Бизнесменът спря финансирането на клуба и приходите в касата идват само от трансфери. Неуредените бизнес отношения между Събев и останалите акционери в “Петрол” също пречат на нормалната работа в клуба.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ