Свиленград е поредният клуб, пропищял от ЦСКА. На интернет страницата на тима от Източната "Б" група се появи информация, че "армейците" все още не са платили наема за използването на стадион "Колодрума" по време на зимния си подготвителен лагер в южния град.

"Червените" трябвало през февруари да се разплатят с местната община, която е собственик на спортното съоръжение. Предварително била договорена цена от 40 лева на час. Въпреки почти символичната стойност за наем на градския стадион обаче управата на "червените" все още не е платила.

Последната надежда била свързана с напусналият вече спортно-технически директор Атанас Караиванов, който бил поел определен ангажимент, но от тази седмица той вече не е част от управата на "армейците". Така и шансовете за плащането на въпросната сума сериозно намаляват. Още по-сериозно е положението със собственика на хотелския комплекс до стадиона Павлин Паришев, който също не може да си прибере договорената сума за едноседмичния лагер на "червените" в Свиленград.

Според неофициални източници, в този случай става въпрос за 25 000 лева, с които висели "армейците" на хотелския комплекс. За разлика от тях другия отбор, дошъл на подготовка в града – Литекс, е платил всичките си задължения навреме. Заради изненадващо падналия сняг обаче "оранжевите" останаха само няколко дни край границата.

Припомняме, че футболният клуб на Свиленград все пак припечели определени дивиденти от гостуването на ЦСКА в града, след като на контролата с "червените" се влизаше с билети от по 2 лева. Така в касата на домакините от този мач влязоха близо 2000 лева. "Армейците" спечелиха проверката с минималното 1:0 с попадение на Дормушали Саидходжа. /БЛИЦ