Етър (Велико Търново) е поредният клуб, който изрази позицията си спрямо готвения законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, внесен от Валери Симеонов. По-рано същото сториха още Локомотив (Пловдив)Витоша (Бистрица) и Локомотив (София).

"Ние от Етър Велико Търново вярваме, че с общите усилия на отбора и партньорите ни ще продължим да се развиваме и занапред. Развитието на клуба зависи както от желанието на всички работещи и обичащи Етър, така и от финансирането, което получаваме. Твърдо заставаме зад нашите партньори и вярваме, че промените в Закона за хазарта ще повлияят негативно за финансирането на клуба.

Нашите спонсори застанаха зад нас в тежък момент, когато отборът имаше най-голяма нужда от финансова подкрепа по време на изолация и пандемия. Хазартът е сред основните спонсори на Етър и се надяваме, че това ще остане така и клубът ще се радва на много успехи. Надяваме се, че клубовете в България няма да бъдат лишени от възможността да се развиват с намаляване на средствата, които получават главно от хазартния бизнес.

Хазартните оператори са основен спонсор на българския спорт и средствата, които се отделят от тях годишно за българския футбол, няма да могат да бъдат заменени. Категорично сме на мнение, че представеният от г-н Валери Симеонов законопроект ще се отрази изключително неблагоприятно на клубовете в страната", пишат "болярите".