В контрола на стадион "Дружба" в Добрич Добруджа победи Суворово с 2:0. След първото полувреме резултатът бе 0:0. Домакините бяха по-актвиният отбор, но до почивката бившите защитници на Добруджа Филип Флоров, Здравко Петров и Николай Илиев се справиха с многобройните им атаки. Малко след подновяването на играта Ивайло Лазаров откри резултата за селекцията на Светослав Тодоров с далечен удар, който рикошира в крак на бранител и това изненада вратаря на Суворово.

В 60-ата минута Петко Цанков завърши образцова добруджанска атака и покачи на 2:0. Именно при този резултат завърши и контролата, която бе трета за Добруджа през лятната подготовка. Авторът на втория гол Петко Цанков е на проби в Добруджа. Той е халф, на 19 години, идва от Черно море. Още през миналия сезон е викан и при мъжете на Черно море, като има 1 мач в "А" група, а също така е играл и за Купата на България.

В момента на проби в Добруджа са още двама футболисти - Симеон Неделчев и Станислав Николов. Те са добричлии, юноши на Черно море, халфове. Сигурни нови попълнения пък са Ивайло Лазаров, който се завръща в родния си клуб от Дунав (Русе) и Мустафа Мустафа, който идва от Калиакра.

Вратарят Александър Конов, който бе преотстъпен в Добруджа от Литекс, ще играе за "оранжевите" и Светльо Тодоров няма да може да разчита на услугите му.

Срещу Суворово титуляр на вратата излезе Николай Радомиров, който на два пъти демонстрира високата си класа при опасни удари на съперника. В средата на втората част той бе заменен от Павел Петков. 20-годишният бивш вратар на "Ботев" (Пловдив) и "Раковски" през пролетта тренираше с Добруджа, но пазеше за Суворово във "В" група. На тях двамата ще се разчита през новия сезон, като няма да се търси друг страж на мястото на Конов.