Полузащитникът на Пирин Радослав Анев се разделя през новата седмица окончателно с клуба. Очаква се във вторник на среща с изпълнителния директор Христо Дундалов договорът му с "орлетата" да бъде прекратен по взаимно съгласие. В причина за това се превърна отказът на Анев да преподпише с благоевградчани за още една година. Както е известно, след края на полусезона от Пирин си тръгнаха още Даниел Пеев (заиграва в Славия) и Борис Галчев (в ЦСКА).

В новия договор на Анев за следващата година не е предвидено увеличение на месечното му възнаграждение, което е отказало играча. Сегашният контракт на Радослав Анев изтичаше през лятото, но двете страни са се разбрали да го прекратят по взаимно съгласие. Така от новата седмица той отново ще бъде свободен агент, какъвто бе, когато дойде в началото на сезона от Локомотив (Мездра).

Анев напуска за втори път в своята кариера родния си клуб, след като това направи през 2005 година, когато Пирин бе изхвърлен от елита заради задължения към НОИ, и премина в Локо (Пд). През новата седмица свободен агент ще стане и Фаик Таиров, който също прекратява договорните си отношения с клуба по взаимно съгласие. Той не попада в плановете на треньора Стефан Грозданов и ще подпише нов договор с лидера в Западната "Б" група Банско, информира e-79. И двамата днес не заминаха на подготовка с отбора на Златни пясъци. /БЛИЦ