Карамфил Илчев е поредното ново попълнение на Берое, пише beroe.eu. Вратарят, който на 7 юни разтрогна договора си с Черно море, днес ще се присъедини към възстановителната тренировка на носителя на купата на България.
 
Илчев ще подпише двегодишен договор със старозагорци. Така след напускането на Боян Пейков в посока Локомотив (София) конкуренцията на вратарския пост отново ще е голяма - между Илчев, Скорчев и Петров.
 
Карамфил Илчев е роден на 7 януари 1979 г. в Тервел. Висок е 186 см и тежи 82 кг. Започва кариерата си в Добруджа и дебютира в “А” група през 2002 г. След това преминава в Академик (Свищов). Играл е и за Черноморец (Бургас), след което отново се завръща в Добруджа. От 2006 г. бе в Черно море (Варна).
 
Илчев бе сигурен за Берое още в началото на лятната пауза след като стана ясно, че Пейков преминава в Локомотив (София). Когато Илиан Илиев подаде оставка, Илчев отказа офертата на “зелените”. След завръщането на Илиев начело на отбора от Стара Загора вратарят явно е размислил./БЛИЦ