Българският шампион Левски може да осъществи още един трансфер в Полша. Около седмица, след като "сините" пуснаха под наем във Висла (Краков) нападателя Георги Христов, и Георги Сърмов е близо до преминаване в тази страна.

Легия (Варшава) иска халфа на шампионите от лятото. Треньорът на Легия Ян Урбан е гледал Сърмов по време на контролата на България с "дружина полска" в сряда, загубена с 0:2 от селекцията на Станимир Стоилов. Според запознати той е искал халфа на Левски през зимната пауза, но шефовете на Легия не са успели да съберат пари, за да купят Сърмов. Цената на национала е около 400 000 евро, която ръководството на тима от Варшава е готово да плати през лятната пауза, за да си осигури халфа.

Интерес към Сърмов има и от Апенините, където няколко втородивизионни отбора следят играча на Левски. Модена дори направи конкретна оферта за него, но тя предизвика смях на "Герена". Италианците предложиха 20 000 евро, за да вземат под наем Сърмов и още 200 000, за да го купят, ако го харесат. /БЛИЦ