Националният селекционер Лотар Матеус взе още един играч на ЦСКА за предстоящата във вторник контролна среща с Кипър. Заедно с “лъвовете” за Острова на Афродита ще замине вратарят на “червените” Иван Караджов.
 
21-годишният страж ще заеме мястото на Николай Михайлов, който вероятно ще получи почивка за приятелския мач. В групата на националния отбор е и вратарят на молдовски Шериф Владислав Стоянов. Боян Пейков от Локо (София) имаше повиквателна за мача с Швейцария, но впоследствие отпадна от съкратения списък.
 
Караджов, който има мачове за националните отбори до 19 и до 21 години, получи първата си покана за първия тим през октомври 2009 г. Тогава селекционер бе Станимир Стоилов, който повика вратаря след силните му изяви за ЦСКА.
 
През есенния полусезон Иван Караджов бе резерва при “червените”, които залагаха на Райс Мболи. През пролетта обаче 21-годишният вратар е твърд титуляр в състава на Милен Радуканов.
 
Караджов е шестият футболист на ЦСКА в групата за мача с Кипър. В състава са още Костадин Стоянов, Иван Бандаловски, Борис Галчев, Спас Делев и Румен Трифонов. Апостол Попов имаше повиквателна, но отпадна при съкращаването на списъка преди 10 дни./БЛИЦ