Проблемите с двете “Б” групи става наистина сериозен. Още един отбор се отказа от участие. Дунав (Русе) няма да се състезава в Източната “Б” група, съобщава официалният сайт на клуба. Само преди няколко дни бе изтеглен жребия за сезон 2010/2011 за втория ни ешелон и Дунав присъстваше, тъй като по-рано получи лиценз от БФС. Така отборите на Изток остават 11, като не е изключено до началото на първенството да се откажат още участници.

“Отборът на Дунав ще започне новия сезон в Североизточната "В" група, след като стана ясно, че в понеделник клубът най-вероятно ще се откаже от професионалния си статут, съобщава официалният сайт на клуба. Разбира се, има и 1% възможност отборът да не замине на „екскурзия” в селските групи, но предвид кратките срокове за действие е твърде малко вероятно да се случи нещо значимо. За да започнат шампионата, русенци ще трябва да внесат в БФС 60 000 лева, което включва депозит в размер на 25 000 плюс авансово превеждане на всички съдийски такси и картотекиране на играчите. Не е тайна, че в касата на клуба в момента няма и една стотинка. Поради тази причина Дунав ще се смъкне в трета дивизия”, пише в сайта на Дунав.

Все пак играчите ще се съберат на първата тренировка на 28 юни от 17:00, когато официално ще бъде оповестена съдбата на клуба. Очаква се солидна част от състезателите да останат с отбора и във В група./БЛИЦ