Още един проблем се струпа на главата на треньора на ЦСКА Саша Илич. Заради контузия срещата със Септември ще пропусне и Жираир Шагоян. Така арменецът става четвъртият играч, който отпада от сметките за осминафинала за Купата днес от 12:00 часа на „Армията”, пише „Тема Спорт“. Останалите са наказаният Юрген Матей, както и Лазар Туфегджич и Бисмарк Чарлс, които са с травми.

Илич бе бесен на отбора за изключително слабото представяне в предишния кръг срещу аматьорския Гигант Съединение. Затова и той ще прибегне до доста рокади, като единайсеторката ще бъде близка до тази, повалила Черно море (2:0) на „Тича“. Пред Илич има дилеми за единия фланг. Очаква се вдясно като халф бек в схема 3-5-2 да излезе взетият именно от Септември в края на трансферния прозорец Симеон Александров. Той може да замени национала Иван Турицов, на който се насъбраха мачове, а на всичкото отгоре виси и с картони. Ако получи нов, Турицов ще бъде наказан за първия пролетен кръг срещу Берое.

С оглед контузиите на Шагоян и Чарлс в нападение ще действат Дюкенс Назон и Браян Морено.

В състава на Септември след наказание се връща Атанас Тодоров, а Красиян Колев е на разположение на треньорския щаб. Той е в добро състояние, въпреки че по време на паузата бе част от младежкия национален отбор.
Купа на България - сезон 2022/2023