Треньорът на Дунав (Русе) Веселин Великов отнесе три мача наказание след нулевото равенство с Верея в Стара Загора от 14-ия кръг на "Б" група. Младият специалист беше изгонен от съдията Александър Костадинов, който по думите на русенци не е спрял да подпира домакините през целия двубой.

Припомняме, че след мача с Верея голямо наказание отнесе и Предраг Пажин. "20 години съм във футбола, такова съдийство не съм виждал", оплака се тогава треньорът на Локомотив (Мездра).

Три мача наказание след 14-ия кръг на "Б" група получи и друг треньор - Диян Петков. Наставникът на Нефтохимик беше изгонен при нулевото равенство с Оборище.

Решенията на Дисциплинарната комисия:

* За непредаване на запис на срещата на DVD в определения от Наредбата срок, на основание чл.37, ал.1, т.23 ДК наказва ФК „Септември” Симитли с имуществена санкция в размер на 250 лева.

* За нанасяне на обиди, на основание чл. 34, ал.1, т.2 ДК наказва Деян Петков – ст.треньон на ПФК „Нефтохимик” Бургас с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 3 срещи и глоба в размер на 500 лева.

* За хвърлени предмети, на основание чл. 37, ал.1, т.4, б.А, предложение 1 ДК наказва ФК „Созопол” гр. Созопол с имуществена санкция в размер на 250 лева.

* За нанасяне на обиди, на основание чл. 34, ал.1, т.2 ДК наказва Веселин Великов  – ст.треньон на ФК „Дунав 2010” Русе с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 3 срещи и глоба в размер на 500 лева.

* Наказаните футболисти от "Б" група след 14-ия кръг:
Иван СКЕРЛЕВ (Локомотив Мездра) - 1 мач и 375 лева
Николай ГАНЧЕВ (Локомотив Мездра) - 1 мач и 75 лева
Станислав ЖЕКОВ (Нефтохимик) - 1 мач и 75 лева
Никола ИВАНОВ (Оборище) - 1 мач и 75 лева
Михаил ГЕОРГИЕВ (Созопол) - 1 мач и 375 лева
Милен МИТЕВ (Верея) - 1 мач и 325 лева
Атанас АТАНАСОВ (Дунав) - 1 мач и 100 лева