България явно е орисана да бъде все четвърта. Именно на това място завърши полицейският ни национален отбор по футзал на световното първенство.

Страхотен успех записаха родните полицаи. Водените от Павел Масов играчи заслужиха аплодисментите на публика и специалисти с отличната си игра. Родният представител „Граничар 1887-Гранична полиция” попадна в най-тежката предварителна група с представители на колегите си от Франция, Турция, Босна, Черна гора, Румъния и Унгария. Изключителен успех над „петлите” с 3:0 и убедителни победи над Румъния с 6:0, Черна гора с 2:0 и Унгария с 4:1 класираха „граничарите” на 1/16-финалите, кодето се справиха с националния отбор на словенските полицаи след изпълнения на дузпи, в редовното време 2:2.

Пред над 3000 зрители в залата българите излязоха срещу много борбения тим на Беларус и успяха да го отстранят след 2:1. На 1/4-финалите се справиха и с отбора на Босна, като победата с 2:0 изпрати нашите в Топ 4 и полуфинал. Там срещнаха представителите на Москва, които бяха най-добрият отбор до момента. След равностойно първо полувреме съдиите удариха едно рамо на съперника и изгониха в рамките на 5 минути двама  играчи на „Граничар”. След което руснаците стигнаха до триумфа с 2:0.
В спора за 3-4 място в препълнената зала в Ейберген българите отстъпиха на домакините от Холандия с 1:3 и останаха четвърти в света.

В завършилото първенство в страната на лалетата участваха 208 отбора от 54 държави. Освен „Граничар 1887- Гранична полиция” на шампионата взеха участие и ПСК София, които не успяха да преодолеят съперниците си в груповата фаза и отпадна в квалификациите. След края на надпреварата играчите на Павел Масов получиха заслужени аплодисменти от специалистите и покана за участие в редици турнири, които предстоят на Стария континент. Това е втори голям успех за отбора ни в рамките на годината, които през месец юни триумфираха с титлата на континенталния шампионат в Майорка, Испания.