Ръководствата на още няколко футболни клубове призоваха за адекватно решение във връзка с планираните промени и допълнения в Закона за хазарта, № 054-01-50, внесен от Валери Симеонов в Народното събрание на 04.06.2020 г. 

Позицията на Ботев (Враца):

"Вече пет години WINBET e водещ партньор на Ботев (Враца). Заедно изминахме пътя от аматьорския футбол до Първа лига. Разчитаме, че съвместната ни работа ще продължи и в годината на вековния юбилей на нашия клуб. Притеснени сме от законопроекта за изменения в Закона за хазарта представен от г-н Валери Симеонов и за това изразяваме позицията си на клуб, който ще бъде пряко засегнат от описаните промени. Смятаме, че ударът по хазарта ще се отрази пагубно на нашия отбор и на спорта във Враца. Борците от "Ботев" 93 също разчитат на подкрепа от WINBET. Хазартните оператори са основен рекламодател и спонсор на спорта в България и намаляването на средствата за някои отбори ще означава невъзможност да запазят професионалния си статут. Силно вярваме, че до такъв край няма да се стигне и се надяваме в тези тежки за всички ни времена да можем да разчитаме на партньорството си WINBET, както е било и до този момент."

Позицията на Арда: 

"Ръководството на ПФК Арда призовава за адекватно решение във връзка с планираните промени и допълнения в Закона за хазарта, № 054-01-50, внесен от Валери Симеонов в Народното събрание на 04.06.2020г.

Евентуалното приемане на въпросния законопроект означава, че съществуването на спорта в България и по-специално футболът ще бъде поставен под голяма въпросителна. В този момент, след тримесечната криза около пандемията от COVID-19, клубовете разчитат на приходи от рекламни договори с букмейкърски фирми.

Ние смятаме, че евентуални промени ще лишат от упражняване на своята дейност много футболни и спортни клубове в България. Приходите от договори с букмейкърски компании са доста голяма част от бюджета на повечето отбори в страната, като към тях прибавяме и приходи от ТВ права, малки спонсори и продажба на билети. Приемането на промените в Закона за хазарта, означава, че бъдещето на повечето футболни клубове е застрашено.

Също така, ние смятаме, че ако се случи всичко това, то футболните привърженици в България могат да бъдат лишени от удоволствието да наблюдават любимите си отбори в най-популярната игра в света.

Ръководството на ПФК АРДА се надява да бъде взето най-правилното решение за развитието на българския спорт. Ние сме на мнение, че трябва да има разумно решение в името на спорта и футбола".

Позицията на Дунав: 

"Ние от ФК Дунав Русе бихме искали да изразим серизоните си притеснения относно промените предложение от Валери Симеонов, които засягат Закона за хазарта. Нашата позиция е, че хазартния бизнес в България има основен принос за оцеляването, развитието и поддържането на футболните клубове. Смятаме, че законопроекта ще ощети ФК Дунав Русе, както и много други клубове, които разчитат на средствата от хазартните компании. В особено трудни времена за спорта и за футбола в частност не е удачно клубовете да остават без средствата, които хазарта им осигурява. Очевидно е, че нашият спорт, не само в България, разчита на средствата от хазарт. Компании като нашият Генерален спонсор финансират големи футболни отбори и не смятаме, че в България е необходимо да правим изключение, което ще навреди на всички. Нашите притеснения са, че ако подобни промени бъдат приети нашата дейност и финансиране ще пострадат. Силно вярваме, че развоят на събитията ще бъде с положителен край за всички ни".

Позицията на Хебър: 

"Във връзка с внесения законопроект за изменения в Закона за хазарта, представен от Народния представител Валери Симеонов, ръководството на ФК Хебър 1918 изразява своята позиция срещу приемането на подобни промени, които ще ограничат бизнеса, който се очертава като един от основните спонсори на българския спорт в близко бъдеще. Във времена на криза и трудна икономическа обстановка всички виждаме, че е изключително трудно да се отделят средства за спорт, затова е важно да се обърне внимание на тези, които го правят. Всеизвестно е, че до голяма степен спортът в България от години не може да носи приходи и се счита за социална дейност, и чрез измененията в Закона за хазарта за съжаление голяма част от клубове ще бъдат обречени на фалит, тъй като ще загубят основния си или единствен партньор. Искрено се надяваме да се вземе компромисно и разумно решение, което да не навреди на бъдещето на българския спорт! Зелените напред!".

Позицията на Нефтохимик: 

Ръководството на ПФК Нефтохимик Бургас 1962 желае да изрази своята позиция във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, № 054-01-50, внесен в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов.

В законопроекта се предлага създаване на ал.4 в чл.4, с която се предлагат ограничения в осъществяването на хазартен бизнес в закрити помещения, но де факто  би довела до затварянето на почти всички игрални зали и до прекратяването на тяхната дейност. Широко известен е фактът, че организаторите на хазартни игри са основни рекламодатели и спонсори на българските спортни клубове, както и конкретно на нашия клуб, който има сключен дългосрочен контракт с беттинг компания.

Въз основа на този договор се осигуряват средства, които са заложени в бюджета за издръжка и са от съществено значение за Нефтохимик. Без тях функционирането на клуба и постигането на добри спортни резултати са сериозно застрашени. Евентуалното приемане на тази поправка в закона неминуемо ще доведе до спиране на приходите за клуба от основния спонсор, което ще постави под въпросителна цялостната му издръжка, ще доведе до редуциране на бюджета, и  ще постави под сериозен въпрос нашето бъдеще. В случай, че този законопроект бъде приет, ние ще бъдем поставени пред сериозни финансови затруднения, град Бургас пред възможността да бъде лишен от професионален футбол, а функционирането на школата с около 250 деца  пред  възможността да компрометира своето качество на работа.

Искрено вярваме, че тази поправка ще бъде преразгледана и няма да се наложи да изпадаме в ситуация, при която да обсъждаме своето съществуване в следствие на липса на постъпления от нашите спонсори. 
Надяваме се, че компаниите от тази сфера ще продължат да помагат на българският спорт и в частност футбола, тъй като финансирането на повечето клубове е трудно и изисква големия усилия от всички, които работим за успехите на футбола в България".