Уникалната и единствена топка от финала за Купата на България, с подписите на футболистите на Ботев (Пловдив), беше продадена на благотворителен търг за 1912 лева. Той бе организиран от Българската професионална футболна лига и ПФК Ботев (Пловдив), като всеки футболен фен имаше възможност да се включи.

Средствата от търга бяха преведени по дарителската сметка за лечението на 4-годишната Ивайла Въргулева, която е диагностицирана с Микроцефалия, Хидроцефалия, ДЦП и Епилепсия.

Благотворителният търг бе спечелен от Димитър Данчев от Пловдив за сума от 1912 лева, съвпадаща с годината на основаване на „жълто-черните“, които на 15 май вдигнаха трофея след победа над Лудогорец с 3:2.

Подписите на играчите и треньора Душан Керкез бяха събрани веднага след последния съдийски сигнал.

„Включих се най-вече заради благотворителността. Това беше водещото, а топката ще си я запазя като хубав спомен от този инфарктен и незабравим финал“, каза Димитър Данчев.

Ако и вие искате да дарите средства за лечението на Ивайла Въргулева, може да го направите по посочения по-долу метод.

Дарителска сметка: Ивайла Стефанова Въргулева;
Титуляр: Нина Георгиева Сулева

IBAN: BG23STSA93000030345835

 

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ! ЕДИНСТВЕНА И УНИКАЛНА!

Българската професионална футболна лига и Botev Plovdiv организират благотворителен търг за ТОПКАТА от финала на Sesame Купа на България с подписите на футболистите на Ботев Пловдив! Начална цена: 500 лева Край на търга: 27 май (понеделник), 19:12 часа Може да надавате САМО като коментар под този пост! КАУЗАТА: Средствата от търга ще отидат за подпомагане на лечението на 4-годишната Ивайла Въргулева, която е диагностицирана с Микроцефалия, Хидроцефалия, ДЦП и Епилепсия и се нуждае от лечение и рехабилитация. Дарителска сметка: Ивайла Стефанова Въргулева; Титуляр: Нина Георгиева Сулева IBAN: BG23STSA93000030345835

Публикувахте от БПФЛ - Българска професионална футболна лига в Петък, 24 май 2024 г.