Шестима футболисти на Ботев (Пд) тръгнаха по пътя на съотборниците си Тодор Тимонов и Николай Манчев в опитите си да напуснат пловдивския клуб.

Днес капитанът на "канарчетата" Илиан Гаров и съотборниците му Апостол Попов, Костадин Гаджалов, Георги Аврамов, Краси Кръстев и Павел Станев, в присъствието на адвокат, заведоха искове в Пловдивския съд за неполучени шест заплати, пише "Гонг".

Освен това същите футболисти в компанията на бившите служители на Ботев Боби Димитров и Христо Андреев и избран от тях нотариус минаха през канцелариите на стадион "Христо Ботев", за да подадат заявления за прекратяване на договорите им с клуба. След консултация с Димитър Христолов и неговия адвокат, служителите са отказали да приемат документите.

Подобно на Манчев и Тимонов шестимата могат да преминат в друг клуб докато съдът не се произнесе. Много вероятно е от утре играчите да прекратят тренировки с "жълто-черните". Както е известно Апостол Попов е желан от ЦСКА, а Илиан Гаров от Локомотив (София). Възможно е още от понеделник двамата да са в столицата и да започнат подготовка с новите си клубове. Арбитраж ще чакат, освен Харизанов, Добрин Орловски, Мирослав Тодоров и Здравко Станков. /БЛИЦ