На "Лаута" направиха символична първа копка за изграждането на осветлението на стадион "Локомотив". На церемонията присъстваше целият спортно-технически щаб на Локо (Пд), кметът на града Иван Тотев, заместникът му Георги Титюков и други районни кметове и общински съветници.

Легендата на "смърфовете" Христо Бонев разби бутилка шампанско в багера и така даде старт на ремонтните дейности. Административният директор Атанас Узунов подари клубно флагче и черно-бяла фланелка на Тодор Зеленков – собственик на фирмата, която ще извърши ремонта.

„Община Пловдив ще продължи да обгрижва територията, на която се намира стадион „Локомотив”. На сесията на 24 януари ще предоставим на кметството на Тракия 60 000 лева, с които да се извърши проектирането на Трибуна Бесика. Това ще стане по параметрите, които са подадени от ръководството на Локомотив (Пд)”, заяви на пресконференцията на "Лаута" кметът на Пловдив Иван Тотев.

„Днес вали сняг, но считаме, че ще ни тръгне по вода. Още януари месец започваме разположението на пилоните. Там трябва да минат поне 20 дни, преди узряване на фондаментите и преди да започне монтажът на пилоните. Полагането на кабелите изисква положителни температури и затова много ще разчитаме на времето”, Мариян Зеленков - управител на фирмата, извършваща ремонта.

Неговият баща – Тодор Зеленков, беше доста категоричен за сроковете на изпълнението на поръчката.

„Това, което сме декларирали при представянето на документацията ни като срок, е 68 дни. Светът да се преобърне наопаки за тези 68 дни, стадионът ще светне. Ще сме готови до месец април, но може и по-рано”, заяви Тодор Зеленков.

“Имаме зад гърба си три стадиона, за които твърдим, че са с най-доброто осветление – „Лудогорец Арена” и други два тренировъчни терена на клуба от Разград. Вашият ще бъде следващият. В момента се изпълнява наш проект за закритото игрище в Разград. Работим с материали от Италия и с фирма, която за последно е направила стадиона в Лил. Ако ми позволите да се пошегувам, ще кажа, че на който отбор направим осветление, става шампион“, завърши Тодор Зеленков.