Комисията за защита на конкуренцията отхвърли и трите жалби срещу условията в обществената поръчка за довършването на стадион „Локомотив“ в Пловдив, чиято прогнозна стойност е 42 милиона лева с ДДС. Така отпадна и последната пречка пред строителството на последната - четвърта, трибуна на „Лаута“

Жалбите бяха от три фирми - две от София и една от Кърджали. Дружествата, независимо едно от друго, поискаха налагане на временна мярка "спиране на процедурата", което беше отхвърлено от антимонополната комисия с аргумент "спирането на обществената поръчка ще рефлектира негативно върху интересите на обществото, доколкото забавянето на процедурата ще доведе до отлагането й във времето". Срещу това определение не е подадена нова жалба. КЗК обединява трите преписки и при разглеждането им по същество се произнася, че всяка от жалбите е неоснователна. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Припомняме, че обществената поръчка е за изграждане на нова централна трибуна на стадион "Локомотив" и благоустрояване на инфраструктурата на обекта. Цялостното довършване на проекта е с максимална стойност 35 милиона лева без ДДС или 42 милиона, ако включим и данъка.