Ръководството на Чавдар (Бяла Слатина) освободи трима футболисти – Виктор Малковски, Стайко Стойчев и Светлин Савчев.

Малковски в момента тренира с Бенковски (Костинброд), Стойчев подписа професионален договор с Ком-Миньор (Берковица), а Еди е назначен за старши треньор на деца и юноши младша в Чавдар.

"Яд ме е, че се стигна до тук. Исках да играя за този отбор, но ме изхвърлиха на улицата и сега само тренирам. От треньорския щаб не един път ми казаха, че се представям добре и са доволни от мен, но в крайна сметка бях освободен. Лошото е, че това се случва в началото на първенството и започвам да си мисля, че не съм бил удобен на някои хора. В случая не става дума за пари. Аз исках само да играя. Ясно казах на ръководството - или да ми намерят отбор, или ще си тръгна зимата. Това така и не стана. Отборът ви е добър, но аз няма да съм първият, нито последният, който ще си тръгне по такъв начин", заяви пред pfcchavdar.com Виктор Малковски.

Стайко Стойчев, който също беше освободен по този начин, пък моментално беше привлечен в закъсалия в Западната "Б" група Ком-Миньор и подписа професионален договор.

Най-мистериозно обаче си остава освобождаването на Светлин Савчев. Етката направи сезона на живота си във "В" група миналата година и бе с огромна заслуга за влизането на Чавдар в "Б" група. Опитният халф остана и без капитанската си лента по време на сезона в аматьорската дивизия, но въпреки това беше над всички. Еди няма да играе повече за тима, тъй като ръководството е решило, че той няма с какво да помогне на отбора в професионалната група. Полузащитникът е назначен като треньор в ДЮШ на клуба и ще води две гарнитури – деца и юноши младша. /БЛИЦ