Дублиращият отбор на "Левски" е в правото си да участва в първата шестица на първенството до 21 години. БЛИЦ се свърза с пресаташето на Българския футболен съюз - Павел Колев, който хвърли светлина върху казуса, възникнал относно нарушава ли централата наредбата, приета преди старта на сезона. Според информацията от по-рано днес БФС ще наруши регламента и ще набута "сините" в първата половина при 21-годишните за сметка на Локо (Сф), който финишира девети. Както е известно, в "А" група е точно обратното - "железничарите" са в първата шестица, докато левскарите са във втората.

"Единственото вярно нещо е, че наредбата е приета преди началото на първенството - по-точно през май м.г.. Трябваше да стане точно така - дублиращите отбори да се разделят спрямо класирането на тимовете от "А" група, независимо от резултатите, които са постигнали.

Декември месец м.г. обаче постъпиха жалби от клубове в Спортно-техническата комисия. Беше предложено да се изготви доклад, на базата на който да се реши дали е възможна промяна. Изпълкомът има тези правомощия. И точно това се случи на 25 януари - беше утвърдено дублиращите отбори да не зависят от класирането на "А" група, а да се разделят според собствените им резултати. Всички клубове са информирани", разясни Колев.

При това положение дубълът на "Левски" съвсем закономерно ще играе в първата шестица, след като финишира трети в редовния сезон. Отборът обаче ще се движи по програмата на мъжкия тим на Локо (Сф), както и обратното.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ