Шефът на отдел "Детско-юношески футбол" в БФС Пламен Михов взе отношение по изненадващата смяна в националния отбор на родените през 1998 година."Решението и отговорността за треньорската смяна са мои", обяви той пред Viasport.bg. Както е известно, наставникът на България U17 Александър Георгиев беше заменен от Методи Деянов.

Това е тимът, с който България ще домакинства на европейските финали до 17 г. догодина. Михов се съгласи да говори пред Viasport.bg по време на мача ЦСКА - Литекс (0:2) от Младежката група до 21 г. Там бе и Методи Деянов, който запазва поста си и при 19-годишните (1996).

"Направихме тази промяна, защото нещата в отбора на 17-годишните не вървят, рече Михов. - Има спад, на който сме свидетели по време на последните два турнира. Не съм доволен от видяното в Австрия. Липсва облик. Все пак нека не се забравя, че следваме цел - добро представяне на еврофиналите. Деянов не се съгласи лесно. Направи го с условието, че ще му помагаме аз, Мирослав Кралев и Александър Георгиев. Работата е много."

Михов разкри, че Георгиев остава в националните отбори, той получава набор 2000, регионалните лагери на който почнаха току що и ще продължат догодина.

"Сашо е добър специалист, много млад и перспективен, аз не искам да го смачкаме, а напротив - да го съхраним. Не отричам направеното от него до момента. Той ще бъде в помощ на Деянов, двамата ще разговарят още в четвъртък. Аз съм човекът, който има най-голяма заслуга Александър Георгиев да поеме този отбор. Той спечели конкурс. Ако го смятахме за неспособен или имахме нещо срещу него, нямаше да му дадем друг отбор. Всичко е съгласувано с ръководството на БФС", продължи Михов.

"Почнах да чувам приказки за някакви външни намеси, интереси и интриги, които не отговарят на истината, обясни шефът. - Просто понякога нещата не вървят и трябва да се направи промяна. Не можем да ангажираме външен човек, защото времето е много кратко, за да свиква някой тепърва. Аз се надявам, че смяната ще се отрази и на самите футболисти, ще ги накара да се замислят."

Михов не се опасява, че съвместяването на двете длъжности може да попречи на Деянов, дори ако успее да класира състава си на Елитен кръг - тази втора квалификация ще се играе в края на март, а европейското до 17 г. се открива на 6 май.

Оказва се, че националните отбори до 17 и 19 г. заедно се събират на лагери в "Царско село" в четвъртък и по едно и също време ще бъдат в Германия - по-малките ще са в Кайзерау, а по-големите - в Нидерзаксен. И дебютът на Методи Деянов начело на новата му селекция ще е именно там. Той ще пътува, за да води третата контрола на България U17 - срещу сборния състав на Вестфалия U17. Дотогава ще са приключили проверките на България U19.