Огромно напрежение цари в три отбора преди утрешния мач между Славия и Локо (Пловдив). Както е известно, при загуба на “смърфовете”, почти сигурно от есента ще играят в “Б” група. Това даде повод в последните няколко дни да се твърди, че Славия няма да се напряга срещу пловдивчани, още повече, че “белите” са без петима титуляри, наказани заради натрупани жълти картони.

Потърпевш от евентуална победа на Локомотив (Пловдив) ще бъде Локо (Мездра), който е другият отбор, застрашен от изпадане.

“Всичко е ясно, утре Славия няма да се напряга срещу Локо (Пловдив). След това Локо ще бие в последния кръг и ние дори с 6 точки до края няма как да останем. От една седмица има акция по спасяване на Локомотив (Пловдив). Вече бе подготвен Венци Стефанов и момчетата му. Как така точно срещу Локо (Пловдив) в Славия наказаха петима титуляри”, заявиха пред БЛИЦ хора от Мездра, които алармираха за задаващите се скандали.

БЛИЦ научи още, че треньорът на Славия Вили Вуцов на всеослушание заявил, че въобще не го интересува мача с пловдивските “смърфове” и дори си позволил да пропусне една от последните тренировки, твърдейки че е болен.

Букмейкърите също нажежиха обстановката преди утрешните двубои за оставане в елита. Най-голямата родна къща за залози отписа Славия и даде коефициент за победа на Локо (Пловдив) – 1,15. Равенството е оценено на 4,30, а успехът на “белите” се котира при ставка – 8,00. В други европейски букмейкърски къщи двубоят дори не е включен в тиражите./БЛИЦ

Класиране в дъното преди 29 кръг:
12.Сливен 29 точки
13.Локо (Пловдив) 27
14.Локо (Мездра) 24

29 кръг
Сливен – Пирин
Славия – Локо (Пловдив)
Ботев – Локо (Мездра) 0:3 служебно

30 кръг
Левски – Сливен
Локо (Пловдив) – Локо (Сф)
Локо (Мездра) - Миньор