Пирин (Гоце Делчев) ще се събере за подготовка на 17 юни от 10 часа на градския стадион, обявиха от клубната управа. Така ръководството даде 4 дни повече почивка на своите състезатели.

Шефовете решиха да премести датата от 13 юни, както бе обявено първоначално, за да може да се извършат някои предварителни работи преди старта на сезона. Дотогава се очаква да бъде завършено и реновирането на тревното покритие на терена в южния град, което се оказа проблем за гоцеделчевци да играят пред собствена публика.

Само 6 дни след старта на подготовката неврокопчани ще изиграят и първата си проверка - на 23 юни в Смолян. Така бе спазена традицията за подготвителния период да има поне една контрола срещу Лудогорец. Преди две години настоящият актуален шампион на страната и неврокопчани, също както и през тази, стартираха сериите си от контроли с проверка помежду им на същия стадион.

Същевременно до старта на подготовката на неврокопчани се очаква да станат ясни и евентуалните нови попълнения в тима, които обаче се пазят в тайна.

„Дотогава ще се водят разговори и не смятам да съобщаваме каквито и да било имена, докато не бъдат уточнени и последните условия по привличането им. Това са футболисти, които могат да помогнат на отбора да добие още класа. Що се отнася до треньорски смени или нещо подобно, нямам намерение да коментирам. Когато му дойде времето, всичко ще бъде ясно относно този пост. По отношение на подготовката смятам, че 4 дни няма да са фатални и ще имаме достатъчно време, за да бъдем на ниво за старта на шампионата", коментира председателя на УС на Пирин (ГД) Антонио Сакаджийски.