Инженер Красимир Герчев - кмет на община Разлог, заедно със заместник-кметовете Иван Гюров и Венцислав Гърменов, Захари Беличенов - президент на ФК Пирин (Разлог) и треньорът на тима от Югозападната "В" група Иван Стойчев проследиха тренировката на представителния отбор на новото помощнo игрище, изградено на градския стадион.

Теренът е изцяло реновиран с естествена трева и дренажна система. Допълнително са изградени и подпорни стени. Тревната настилка е от италиански сортове семена, които гарантират високо ниво на терена. Размерите на помощното игрище са 45х80 метра и дават всички необходими условия за подготовка на различните възрастови групи в разложкия футболен клуб. Помощното игрище отговаря на всички условия за провеждане на мачове при детската група и юноши младша възраст.

"Това е глътка въздух за всички формации във ФК Пирин (Разлог). С новото помощно игрище ще се щади основният терен за главните мачове. Досега стадиона се оказваше недостатъчен", каза пред е-79 президентът на клуба Захари Беличенов.

Амбициозните планове за развитието на спорта в Разлог на инж. Красимир Герчев инициираха кандидатстването по програма "Трансгранично сътрудничество България-Гърция". Подготвеният проект е за изграждане на второ помощно игрище на стойност 600 000 лева. Целта е да бъде осигурена достъпна среда за спортистите. Предвижда се изграждането на осветено помощно игрище, ремонтиране на сградите и съоръженията на стадиона, подмяна на седалките и оградите.